Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Pētīs mazutu rezervuāru parka celtniecības iespējas SIA Ventspils nafta termināls
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-06-12 15:51:08
Versijas komentārs
Teksts
A/s Ventspils nafta
11.06.2007.
 
Pētīs mazutu rezervuāru parka celtniecības iespējas SIA Ventspils nafta termināls
 
Akciju sabiedrības Ventspils nafta meitas sabiedrība SIA Ventspils nafta termināls, kurā 49% kapitāla daļu pieder starptautiskā koncerna Vitol uzņēmumam Euromin Holdings (Cyprus) Limited, sākusi mazuta rezervuāru parka celtniecības iespēju izpēti termināļa esošajā teritorijā. Lai noskaidrotu un izanalizētu visus būtiskos aspektus mazuta pieņemšanas, uzglabāšanas un pārkraušanas nodrošināšanā, SIA Ventspils nafta termināls ir uzsācis potenciālā rezervuāru parka būvniecības ietekmes uz vidi novērtējumu.
 
Saskaņā ar pašreizējiem plāniem SIA Ventspils nafta termināls teritorijā, iespējams, tiks uzbūvēti trīs mazuta uzglabāšanas rezervuāri ar katra rezervuāra atsevišķo ietilpību – 45 000 kubikmetru, kā arī jauna sūkņu stacija, paralēli rekonstruējot un no jauna aprīkojot citas iekārtas, kas būtu nepieciešamas mazuta pieņemšanai, uzglabāšanai un iekraušanai tankkuģos.
 
Mazuta rezervuāru parka iespējamā celtniecība, tāpat kā līdzšinējie SIA Ventspils nafta termināls objekti, notiktu atbilstoši modernākajām videi un cilvēkiem maksimāli labvēlīgām tehnoloģijām.
Vitol augstas amatpersonas iepriekš vairākkārt atzinīgi novērtējušas SIA Ventspils nafta termināls attīstības pesrpektīvas, norādot uz tā darbības iespēju paplašināšanas augsto potenciālu Vitol starptautiskās struktūras kontekstā. Vitol grupas uzņēmumu 2006.gada kopējais apgrozījums sasniedzis 114 miljardus ASV dolāru. Kompānijas pamatdarbība ir naftas un naftas produktu transportēšana un tirdzniecība, tā nodarbojas arī ar naftas pārstrādi, pārvalda pārkraušanas termināļus un pārsūknēšanas cauruļvadus.
SIA Ventspils nafta termināls pamatkapitāls ir 78 541 800 latu, un to veido 785 418 kapitāla daļas, ar vienas daļas nominālvērtību – 100 latu. SIA Ventspils nafta termināls ir a/s Ventspils nafta koncerna sabiedrība, kas nodrošina tranzīta pakalpojumus – naftas un dīzeļdegvielas pieņemšanu no cauruļvadiem, naftas, dīzeļdegvielas, autobenzīna un citu naftas produktu kravu pieņemšanu no dzelzceļa un no jūras, to uzglabāšanu un pārkraušanu.
SIA Ventspils nafta termināls ir lielākais šāds uzņēmums reģionā, tā naftas un naftas produktu uzglabāšanas rezervuāru parks patlaban sasniedz 1,2 miljonus kubikmetru, un tam nav analoga starp līdzīgiem uzņēmumiem tuvākajās valstīs.
 
 
A/s Ventspils nafta
Sīkākai informācijai –
Gundega Vārpa,
tālr. 7229793;
e-pasts: gundega.varpa@vnafta.lv
Pielikumi