Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Respektabls ASV Pētniecības centrs izvēlas "Grindeks" ražoto oksitocīnu
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-03-26 08:57:31
Versijas komentārs
Teksts AS Grindeks noslēgusi līgumu ar vienu no ASV ievērojamākajiem izpētes centriem – Veikforestas Universitātes Medicīnas skolas Pētniecības centru, par aktīvās farmaceitiskās vielas oksitocīna piegādi jauna anestēzijas medikamenta zinātniskās izpētes projektam.

Projekta gaitā tiks pētīta inovatīva pieeja spinālās anestēzijas jomā – jauna kombinēta anestēzijas medikamenta izveide un izmantošana ķirurģijā, kas pēc zinātnieku domām varētu mazināt neiropātiskas sāpes pēcoperācijas periodā. Sākotnēji projektā tiks veikti pirmsklīniskie pētījumi, un nepilnu divu gadu laikā – klīniskie pētījumi.

Grindeks Aktīvo farmaceitisko vielu biznesa struktūras direktors Vitālijs Skrīvelis uzsver Grindeks aktīvo farmaceitisko vielu augsto kvalitāti un konkurētspēju globālā līmenī: ” Mūsu ražotais oksitocīns tika atzīts par kvalitatīvāko šī izpētes projekta veikšanai. Noslēgtais līgums ar respektablo ASV Pētniecības centru par oksitocīna piegādi ir mērķtiecīga darba rezultāts produktu kvalitātes nodrošināšanā un dokumentācijas sagatavošanā. Šobrīd Grindeks ir pieprasīts augstas kvalitātes aktīvo farmaceitisko vielu ražotājs un piegādātājs vairāk kā 30 valstīs, tostarp arī ASV, kas kvalitātes prasību ziņā ir viena no prasīgākajām valstīm pasaulē.”

Veikforestas universitātes medicīnas skolas Pretsāpju farmakoloģisko iespēju izpētes centra direktors, III Anestezioloģijas profesors Džeimss C. Eizenahs (James C. Eisenach) uzsver: „Grindeks izvēlējāmies, jo viņiem ir ilggadēja pieredze augstas un stingrajiem Eiropas un ASV standartiem atbilstošas kvalitātes oksitocīna ražošanā” .

Veikforestas universitātes medicīnas skola ir ietekmīgākais sāpju un analgēzijas izpētes centrs ASV, kuru jau 20 gadus finansē ASV Nacionālais veselības institūts.

Grindeks ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu (AFV) pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana.

Grindeks veiksmīgi realizē AFV virzīšanu gan esošajos, gan jaunos tirgos, kā rezultātā 2007. gadā AFV eksports sasniedza 3.8 milj. latu, kas ir par 0.7 milj. latu vai 22% vairāk kā 2006. gadā. Oksitocīns ir viena no pieprasītākajām Grindeks AFV, un ar tās eksportu Grindeks ir ieguvis 35% pasaules tirgus. Tirgus pozīciju nostiprināšanu un jaunu tirgu apgūšanu sekmē oksitocīna kvalitāti apliecinoši starptautiski sertifikāti – ražošana atbilstoši Labas Ražošanas Prakses standartam, Certificate of Suitability, kas atvieglo produkta reģistrāciju visās valstīs, kur ir spēkā Eiropas farmakopeja, FDA (Food and Drug Administrationatzinums par atbilstību ASV kvalitātes standartiem.

Grindeks specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās. Uzņēmuma produktu klāstu veido veiksmīgs oriģinālproduktu un patentbrīvo zāļu apvienojums – tajā ietilpst oriģinālprodukti Mildronāts® un Ftorafur®, kā arī vairāk kā 100 efektīvu un drošu patentbrīvo medikamentu formu.

Grindeks koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības un pārstāvji strādā 14 valstīs. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm un veido 92% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Baltijas valstis, Krievija, NVS valstis, Japāna un ASV. AS Grindeks akcijas tiek kotētas Rīgas Fondu biržas Oficiālajā sarakstā.

Laila Kļaviņa, Grindeks Komunikācijas departamenta vadītāja
tālr. 67083370, 29256012,
e-pasts: laila.klavina@grindeks.lv

 

Pielikumi