Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
PAR FINANŠU UN KAPITĀLA TIRGUS KOMISIJAS PADOMES LĒMUMU
Emitents Rīgas kuģu būvētava, AS (48510000DWP0BMQCTM64)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2014-08-29 11:07:39
Versijas komentārs
FKTK komentārs

Finanšu un kapitāla tirgus komisija informē, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas izdotais administratīvais akts – Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes 13.08.2014. lēmums Nr. 150 ''Par Vasilija Meļņika un AS ''Remars-Rīga'' Finanšu instrumentu tirgus likuma 66. panta pirmās daļas 1. punkta un 70. panta pirmās un otrās daļas pārkāpumu'' ir apstrīdēts Administratīvajā apgabaltiesā (apgabaltiesas adrese – Baldones ielā 1a, Rīgā, LV-1007).

Atbilstoši Administratīvā procesa likuma 185. panta pirmajā daļā noteiktajam pieteikuma iesniegšana tiesā par administratīvā akta atcelšanu, atzīšanu par spēku zaudējušu vai spēkā neesošu aptur administratīvā akta darbību no dienas, kad pieteikums tiesā ir saņemts.

Saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijā saņemto informāciju, Vasilija Meļņika pieteikums tiesā ir saņemts 18.09.2014. un Administratīvā apgabaltiesa 25.09.2014. ir ierosinājusi administratīvo lietu.

Minētais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes lēmums ir apstrīdēts arī Finanšu un kapitāla tirgus komisijā – 18.09.2014. Finanšu un kapitāla tirgus komisija saņēma AS ''Remars-Rīga'' pieteikumu par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes 13.08.2014. lēmuma Nr. 150 ''Par Vasilija Meļņika un AS ''Remars-Rīga'' Finanšu instrumentu tirgus likuma 66. panta pirmās daļas 1. punkta un 70. panta pirmās un otrās daļas pārkāpumu'' atcelšanu.

Ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes 08.10.2014. lēmumu Nr. 214 ''Par apstrīdēto Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 13.08.2014. lēmumu Nr. 150'' AS ''Remars-Rīga'' Finanšu un kapitāla tirgus komisijā iesniegtā sūdzība ir noraidīta, jo Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome nolēma atstāt negrozītu Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 13.08.2014. lēmumu Nr. 150 "Par Vasilija Meļņika un AS ''Remars-Rīga'' Finanšu instrumentu tirgus likuma 66. panta pirmās daļas 1. punkta un 70. panta pirmās un otrās daļas pārkāpumu''.

Tādējādi vairs nepastāv Administratīvā procesa likuma 80.panta pirmajā daļā minētie apstākļi, jo iestādē iesniegtā sūdzība ir noraidīta.

Vienlaikus Finanšu un kapitāla tirgus komisija norāda, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes 08.10.2014. lēmumu Nr. 214, ar kuru AS ''Remars-Rīga'' Finanšu un kapitāla tirgus komisijā iesniegtā sūdzība tika noraidīta, viena mēneša laikā no dienas, kad administratīvais akts ir paziņots adresātam, var apstrīdēt atbilstoši Administratīvā procesa likuma 188. panta otrajai daļai un Finanšu instrumentu tirgus likuma 4. panta otrajai daļai, pieteikumu par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas izdotā administratīvā akta pārsūdzēšanu iesniedzot Administratīvajā apgabaltiesā (Baldones ielā 1A, Rīgā).

Teksts

Finanšu un kapitāla tirgus komisija saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma 64.3 panta ceturto daļu informē, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome administratīvajā lietā, kura bija sākta par iespējamu Finanšu instrumentu tirgus likuma 66. panta pirmās daļas 1. punkta prasību neizpildi, 13.08.2014. ir pieņēmusi lēmumu Nr. 150 ''Par Vasilija Meļņika un AS ''Remars-Rīga'' Finanšu instrumentu tirgus likuma 66. panta pirmās daļas 1. punkta un 70. panta pirmās un otrās daļas pārkāpumu'', ar kuru ir konstatēts, ka Vasilijs Meļņiks un AS ''Remars-Rīga'' nav izpildījuši Finanšu instrumentu tirgus likuma 66. panta pirmās daļas 1. punkta un 70. panta pirmās un otrās daļas prasības, par minētajiem likuma pārkāpumiem katrai no personām uzliekot soda naudu 14,200 euro apmērā.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija konstatēja, ka Vasilija Meļņika un AS ''Remars-Rīga'' (AS ''Remars-Rīga'' ir Vasilija Meļņika kontrolēta komercsabiedrība ar Vasilija Meļņika balsstiesību vairākumu tajā) faktiskā līdzdalība AS ''Rīgas kuģu būvētava'' ir vairāk nekā 50% apmērā no AS ''Rīgas kuģu būvētava'' balsstiesīgo akciju skaita.

Neilgi pirms Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes lēmuma pieņemšanas ar AS ''Rīgas kuģu būvētava'' akcijām bija veikts darījums, kā rezultātā samazinājās AS ''Remars-Rīga'' faktiskā līdzdalība AS ''Rīgas kuģu būvētava'' zem 50%, tādējādi arī Vasilija Meļņika netiešajai līdzdalībai sarūkot zem 50%.

Ņemot vērā minēto, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome vairs nevarēja uzlikt pienākumu Vasilijam Meļņikam un AS ''Remars-Rīga'' izteikt pārējiem AS ''Rīgas kuģu būvētava'' akcionāriem obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu, jo lēmuma pieņemšanas dienā vairs nepastāvēja Finanšu instrumentu tirgus likuma 66. panta pirmās daļas 1. punktā noteiktie apstākļi.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija informē, ka saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes konstatēto, Vasilija Meļņika un AS ''Remars-Rīga'' faktiskā līdzdalība AS ''Rīgas kuģu būvētava'' vairāk nekā 50% apmērā bija laika periodā no 25.09.2003. līdz 01.08.2014.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija norāda, ka tiem AS ''Rīgas kuģu būvētava'' akcionāriem, kuri uzskata, ka tiem radušies zaudējumi dēļ tā, ka Vasilijs Meļņiks un AS ''Remars-Rīga'' Finanšu instrumentu tirgus likumā noteiktajā kārtībā nav izteikuši obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu, ir tiesības vērsties tiesā un pieprasīt Vasilijam Meļņikam un AS ''Remars-Rīga'' kompensēt tiem radušos zaudējumus.

Vienlaikus Finanšu un kapitāla tirgus komisija norāda, ka tās padomes 13.08.2014. lēmums Nr. 150 ''Par Vasilija Meļņika un AS ''Remars-Rīga'' Finanšu instrumentu tirgus likuma 66. panta pirmās daļas 1. punkta un 70. panta pirmās un otrās daļas pārkāpumu'' ir apstrīdams - atbilstoši Administratīvā procesa likumam Finanšu un kapitāla tirgus komisijas izdoto administratīvo aktu viena mēneša laikā var apstrīdēt Finanšu un kapitāla tirgus komisijā vai arī pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā.

Pielikumi