Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
PAR FINANŠU UN KAPITĀLA TIRGUS KOMISIJAS PADOMES LĒMUMU
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2014-08-20 16:38:19
Versijas komentārs
Teksts

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome 13.08.2014. pieņēma lēmumu uzlikt AS "Grindeks" soda naudu 4 000 (četri tūkstoši) eiro apmērā par Finanšu instrumentu tirgus likuma (FITL) pārkāpumu, noteiktajā termiņā neatklājot informāciju par akciju sabiedrībai būtisko notikumu - 2012. gadā noslēgto SIA "Liplats 2000" kapitāldaļu pirkuma līgumu par summu 13,1 milj. eiro. FKTK lēmuma pieņemšanas dienā AS "Grindeks" ir novērsusi radušos situāciju un atklājusi obligāti sniedzamo informāciju par būtisku notikumu.

Pirmo reizi daļēja informācija par noslēgto līgumu tika atklāta AS "Grindeks" revidētajā 2013. gada pārskatā (publicēts 2014. gada aprīlī), bet informācija par līgumu pilnā apmērā, kā to pieprasa FITL, tika atklāta tikai 2014. gada maija beigās, tādējādi neievērojot citu finanšu instrumentu tirgus dalībnieku tiesības uz savlaicīgu obligātās informācijas saņemšanu. Tomēr, saņemot tirgus dalībnieka paskaidrojumus, FKTK secināja, ka par iemeslu šādai situācijai bija AS "Grindeks" neprecīza likuma interpretācija par prasībām būtiskas informācijas atklāšanā, nevis apzināta informācijas slēpšana.

Par finanšu instrumentu tirgu regulējošo normatīvo aktu pārkāpumiem, t.i., FITL 59. panta pirmās daļas prasību nepildīšanu, FKTK ir tiesīga izteikt brīdinājumu vai uzlikt soda naudu līdz 14 200 (četrpadsmit tūkstoši divi simti) eiro. Šajā gadījumā, izvērtējot soda samērīgumu, kā arī faktu, ka iepriekš akciju sabiedrības darbībā nav konstatēti finanšu instrumentu tirgu regulējošo normatīvo aktu pārkāpumi, FKTK par obligātās informācijas atklāšanas kavējumu AS "Grindeks" piemēroja soda naudu 4 000 (četri tūkstoši) eiro apmērā. Minētā summa viena mēneša laikā ir jāiemaksā valsts budžetā.

Pielikumi