Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Informācija medijiem - AS „Rīgas kuģu būvētava” pabeigusi Aframax klases kuģa remontu
Emitents Rīgas kuģu būvētava, AS (48510000DWP0BMQCTM64)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2014-08-15 14:41:30
Versijas komentārs
Teksts

Šonedēļ no AS „Rīgas kuģu būvētava” (RKB) piestātnes aizceļojis Aframax klases kuģis „V8 Stealth II”, kas ir lielākais kuģis, kādam jebkad veikts remonts visā RKB darbības laikā.

Milzīgā naftas tankkuģa „V8 Stealth II” remontdarbu laikā kuģa bortam RKB nomainīja ārējā apvalka daļu, kas bija cietusi jūras satiksmes negadījumā.

Ņemot vērā tankkuģa ievērojamo izmēru, pēc remontdarbu veikšanas kuģis no RKB tika vilkts ar veseliem pieciem velkoņiem - "Sfinksu", "Santu", "Stellu", "Orkānu" un "Nečiporenko", no kuriem pirmie trīs pieder Rīgas brīvostai.

Pirms „V8 Stealth II” iepeldēšanas Daugavā, jūrā izgāja „Tallink” kruīza kuģis, un tikai pēc tam tankkuģis varēja doties ceļā pa Daugavu.

Aframax klases kuģu platums nav mazāks par 32 metriem, un tankkuģa „V8 Stealth II” garums ir 250 metri, platums – 44 metri, svars - 62 775 tonnas, kravnesība - 112 871 tonna.

Aframax klases kuģi visplašāk tiek izmantoti Melnajā jūrā, Ziemeļjūrā, Karību jūrā, kā arī Dienvidķīnas un Austrumķīnas jūrās.

Patlaban RKB piestātnē un dokā visas vietas ir aizņemtas, aktīvi turpinoties kuģu būves un remonta sezonai.

 

 

AS „Rīgas kuģu būvētava” valde

Pielikumi