Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Valmieras stikla šķiedra” nodibina pirmo ražotni Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) Laurens apgabalā
Emitents Valmieras stikla šķiedra, AS (5493006XWNR6BLL15O35)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2014-07-29 13:32:27
Versijas komentārs Precizēts Valmiera Glass USA Corp. nosaukums
Teksts

Džordžijas štata gubernators Natans Dīls (Nathan Deal) šodien paziņoja, ka AS „Valmieras stikla šķiedra” par ASV ražotnes mītni ir izvēlējusies Dublinu (Dublin) Laurens apgabalā (Laurens Country). Šajā ASV bāzētajā ražotnē plānots radīt 150 darba vietas un investēt 20 milj. dolāru turpmāko piecu gadu laikā.

Valmiera Glass USA Corp. atradīsies uz 40 akru liela zemes gabala Industriālajā parkā Dublinā, Džordžijā. Apmēram 80 tūkst. kvadrātpēdu (~7.4 tūkst. kvadrātmetru) lielā rūpnīca ražos stikla šķiedras produktus ar augstu pievienoto vērtību Ziemeļamerikas tirgum. Tā kā ražošanas process būs augstā līmenī automatizēts, uzņēmumam būs nepieciešami labi apmācīti kandidāti, kā arī jaunradītās darba vietas būs labi apmaksātas. Valmiera Glass USA Corp. izmantos arī QuickStart programmas priekšrocības, kas ir Džordžijas augstākā līmeņa darba spēka apmācību programma.

„Jaunā filiāle un ražotne ASV  ir uz klientu vērts biznesa attīstības solis. Valmiera Glass Grupas pārdošanas apjomi Ziemeļamerikā aug katru gadu, 14% no uzņēmuma  apgrozījuma tiek eksportēti uz ASV un Kanādu. No šī brīža mēs nodrošināsim produktu esamību tuvāk klientam, produktu piegādes termiņi būs daudz īsāki, pieaugs ilgtermiņa peļņa un mums būs iespēja attīstīt ciešākas sadarbības saites ar mūsu lielākajiem klientiem. Ražotne ASV dos mums jaunas biznesa izaugsmes  iespējas un stiprinās Valmiera Glass Grupas pozīcijas pasaules stikla šķiedras tirgū,” stāsta AS „Valmieras stikla šķiedra” valdes priekšsēdētāja vietnieks un viceprezidents Andre Heinz Schwiontek.

„Dublinas-Laurensa apgabala attīstības pārvalde ir priecīga par AS „Valmieras stikla šķiedra” pievienošanos kopienai,” stāsta Dublinas-Laurensas attīstības pārvaldes priekšsēdētājs Skots Bīslijs (Scott Beasley). „Uzņēmums ir finansiāli spēcīgs un ražos mašīnbūves industrijā nepieciešamus produktus. Mēs novērtējam uzņēmuma investīcijas Laurensa apgabalā un jaunās darba vietas, kas tiks radītas.”

„Augsti kvalificēts darba spēks ir ļoti nozīmīgs tādiem augstāko tehnoloģiju uzņēmumiem kā AS „Valmieras stikla šķiedra”,” saka DžEAD komisārs Kriss Karrs (Chris Carr). „Bez šaubām Džordžijas mūsdienu darba spēka rezerves, kombinētas ar savstarpēji saistītu transporta infrastruktūru un vienu no straujāk augošajām konteineru ostām Ziemeļamerikā, Savannas ostu, nodrošinās Valmiera Glass USA Corp. nepieciešamo atbalstu, lai labāk sasniegtu Ziemeļamerikas tirgu.”

Kā jau iepriekš informējusi AS „Valmieras stikla šķiedra” vadība, Valmiera Glass USA Corp. ražošanu plānots uzsākt 2015. gada pirmajā kvartālā, pirmajā posmā jaunajā ražotnē ieguldot 6.5 miljonus dolāru (4.8 milj. EUR). Plānots, ka uzņēmums ASV ražos stikla šķiedras produktus ar augstu pievienoto vērtību.

Pielikumi