Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
PAR FINANŠU UN KAPITĀLA TIRGUS KOMISIJAS PADOMES LĒMUMU
Emitents Latvijas zoovetapgāde, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2014-07-16 17:43:42
Versijas komentārs
FKTK komentārs
Finanšu un kapitāla tirgus komisija informē, ka Finansu un kapitāla tirgus komisijas izdotais administratīvais akts- Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes16.07.2014. lēmums Nr.143 "Par AS "Latvijas Zoovetapgāde" Finanšu instrumentu tirgus likuma 4.1 panta otrās daļas, 56. panta piektās daļas, 59. panta pirmās daļas, 59. panta otrās daļas 3. un 14. punkta un 59. panta piektās daļas pārkāpumu" ir apstrīdēts Administratīvajā apgabaltiesā (apgabaltiesas adrese - Baldones ielā 1a, Rīgā, LV - 1007).
Atbilstoši Finanšu instrumentu tirgus likuma 4. panta ceturtajā daļā noteiktajam Komisijas izdoto administratīvo aktu pārsūdzēšana tiesā neaptur to izpildi, ja administratīvais akts ir lēmums izslēgt pārvedamus vērtspapīrus no regulētā tirgus.
Saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijā saņemto informāciju, AS ''Latvijas zoovetapgāde" pieteikums tiesā ir saņemts 02.09.2014. un Administratīvā apgabaltiesa ir ierosinājusi administratīvo lietu. 

Finanšu un kapitāla tirgus komisija informē, ka Administratīvā apgabaltiesa 16.12.2015. ir nolēmusi atstāt bez izskatīšanas akciju sabiedrības "Latvijas Zoovetapgāde" pieteikumu par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 16.07.2014. lēmuma  Nr. 143 par akciju sabiedrības "Latvijas Zoovetapgāde" akciju izslēgšanu no regulētā tirgus - AS "Nasdaq Riga" Otrā saraksta atcelšanu. Minētais lēmums nav pārsūdzēts un ir stājies spēkā 05.01.2016.
Teksts

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) 16.07.2014. ir pieņēmusi lēmumu izslēgt AS "Latvijas Zoovetapgāde" akcijas no regulētā tirgus – AS ''Nasdaq OMX Riga'' (Birža) Otrā saraksta.


Šāds lēmums ir pieņemts, jo AS "Latvijas Zoovetapgāde" ilgstoši nav ievērojusi Finanšu instrumentu tirgus likuma (FITL) prasības par revidētu gada pārskatu publicēšanu, tādējādi savlaicīgi nenodrošinot ieguldītājiem ticamu finanšu informāciju par uzņēmumu. Līdz lēmuma pieņemšanas dienai joprojām nebija publiskoti revidētie 2011., 2012., un 2013. gada pārskati un starpperiodu pārskats par 2014. gada trīs mēnešiem. Papildus konstatēts, ka tirgus dalībnieks likumā noteiktajā termiņā un kārtībā nav atklājis informāciju par vairākiem būtiskiem notikumiem, t.sk. šķīrējtiesā un tiesā celtajām prasībām pret viņu, tiesas pieņemtajiem lēmumiem, izmaiņām akciju sabiedrības padomē u.c. Arī pēc vairākiem FKTK pieprasījumiem pienācīga informācija ne ieguldītājiem, ne uzraugam netika nodrošināta.


Ņemot vērā minēto, FKTK padome secināja, ka AS ''Latvijas Zoovetapgāde'' kā emitenta rīcība apdraud ieguldītāju intereses, kas savlaicīgi nesaņem būtisku informāciju par tirgus dalībnieka ekonomisko un juridisko stāvokli, lai pieņemtu pārdomātus lēmumus par uzņēmuma akciju iegādi vai atsavināšanu. Turklāt, arī iepriekš AS "Latvijas Zoovetapgāde" vairākkārt pārkāpusi likuma normas, par ko saņēma gan brīdinājumus, gan soda naudu. Tāpēc, izvērtējot soda samērīgumu un atbilstību situācijai, t.sk. sabiedrības finansiālo stāvokli, FKTK padome pieņēma lēmumu izslēgt AS "Latvijas Zoovetapgāde" akcijas no Biržas.

Pielikumi