Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Sergejs Bataļins ievēlēts par AS „Grindeks” valdes locekli
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2014-07-03 17:31:56
Versijas komentārs
Teksts

Rīgā, 2014. gada 3. jūlijā

AS „Grindeks” informē, ka saskaņā ar AS „Grindeks” padomes lēmumu par valdes locekli AS „Grindeks” valdē ievēlēts Sergejs Bataļins.

S. Bataļins dzimis 1975. gadā. Absolvējis Maskavas Komercuniversitāti, kur studējis starptautisko ekonomiku. Kopš 2013. gada decembra ieņem AS „Grindeks” Komercdaļas direktora amatu. Iepriekš strādājis BLRT grupas uzņēmumā „BLRT Masinaehitus” kā ģenerāldirektors un ir ieņēmis arī vadošus amatus uzņēmumos SIA „Baltrotors”, SIA „Nelss Logi”, SIA „Staburadzes konditoreja”, SIA „Euro Food” un SIA „NP Foods”.

S. Bataļinam nepieder AS „Grindeks” akcijas.

AS „Grindeks” valdes sastāvā darbu turpina valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis un valdes loceklis, finanšu un administratīvais direktors Vadims Rabša.

Par „Grindeks”

„Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības 13 valstīs.

„Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās. Uzņēmuma produktu klāstu veido veiksmīgs oriģinālproduktu un patentbrīvo zāļu apvienojums – tajā ietilpst oriģinālprodukti Mildronāts® un Ftorafur®, kā arī vairāk kā 100 efektīvu un drošu patentbrīvo medikamentu formu. Šobrīd „Grindeks” ražo 25 aktīvās farmaceitiskās vielas.

Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz 59 valstīm un veido 95% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Krievija un pārējās NVS valstis, Baltijas valstis, Vācija, Nīderlande, ASV un Japāna.

Lai palielinātu ražošanas jaudas un uzlabotu infrastruktūru, kopš 2002. gada uzņēmums ir realizējis virkni vērienīgu investīciju projektu, šajā laikā investējot attīstībā 70,7 milj. euro.

AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas „NASDAQ OMX Riga” Oficiālajā sarakstā. AS „Grindeks” lielākie akcionāri ir Kirovs Lipmans – 33,29%, „AB.LV Private Equity fund 2010” – 22,66%, Anna Lipmane – 11,38%, „Swedbank” AS Clients Account (nominālturētājs) – 10,47%.

 

Vairāk informācijas par uzņēmumu – Grindeks.lv

Sekojiet uzņēmuma informācijai:

Twitter.com/AS_Grindeks; Youtube.com/GrindeksLV; http://Draugiem.lv/grindeks

Papildu informācija:
Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: (+371) 67083370, (+371) 29256012
fakss: (+371) 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv

Pielikumi