Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Turpina pieaugt kravu pārkraušanas apjoms SIA Ventspils nafta termināls
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-03-18 09:39:47
Versijas komentārs
Teksts
Akciju sabiedrības Ventspils nafta meitas sabiedrībā naftas un naftas produktu pārkraušanas uzņēmumā SIA Ventspils nafta termināls 2008.gada pirmajos divos mēnešos pārkrauti jau 2,5 miljoni tonnu naftas un naftas produktu, un tas ir par 0,6 miljoniem tonnu vairāk nekā analogā laikposmā 2007.gadā.
 
2008.gada janvārī–februārī SIA Ventspils nafta termināls pārkrauti vairāk nekā 1,8 miljoni tonnu dīzeļdegvielas, kas piegādāta pa naftas produktu cauruļvadu un dzelzceļu, 0,4 miljoni tonnu pa dzelzceļu transportētā dažādu marku autobenzīna un 0,2 miljoni tonnu pa jūru piegādāto naftas un naftas produktu kravu.
 
Kravu pieaugums SIA Ventspils nafta termināls uzskatāmi vērojams 2008.gada februārī, kurā, lai arī tas ir gada īsākais mēnesis, pārkraušanas apjoms sasniedzis 1,25 miljonus tonnu naftas un naftas produktu. No tā 0,95 miljoni tonnu ir pa cauruļvadu un dzelzceļu piegādātā dīzeļdegviela, 0,2 miljoni tonnu – autobenzīns un citi pa dzelzceļu transportētie naftas produkti, bet 0,1 miljons tonnu – no jūras pārkrautās kravas.
 
Kopš 2007.gada, kad par SIA Ventspils nafta termināls līdzīpašnieku kļuva starptautiskā naftas un gāzes konsorcija Vitol Group 100% piederošais uzņēmums Euromin Holdings (Cyprus) Limited, terminālis jūtami aktivizējis savu darbību. 2007.gadā SIA Ventspils nafta termināls naftas un naftas produktu pārkraušanas apjoms palielinājās vairāk nekā divas reizes jeb par 133,3%.
 
SIA Ventspils nafta termināls ir a/s Ventspils nafta meitas sabiedrība, kurā 51% pieder a/s Ventspils nafta, bet 49% – Vitol sabiedrībai Euromin Holdings (Cyprus) Limited. Terminālis nodrošina tranzīta pakalpojumus – naftas un dīzeļdegvielas pieņemšanu no cauruļvadiem, dīzeļdegvielas, autobenzīna un citu naftas produktu kravu pieņemšanu no dzelzceļa un no jūras, to uzglabāšanu un pārkraušanu.
 
SIA Ventspils nafta termināls ir lielākais šāda veida uzņēmums reģionā, tā naftas un naftas produktu rezervuāru parks sasniedz 1,2 miljonus kubikmetru, un tam nav analoga starp līdzīgiem uzņēmumiem tuvākajās valstīs.
 
 
 
 
A/s Ventspils nafta
Sīkākai informācijai –
Gundega Vārpa, sabiedrisko attiecību un reklāmas vadītāja,
tālr. 7229793;
 
Pielikumi