Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Preses relīze
Emitents Rīgas kuģu būvētava, AS (48510000DWP0BMQCTM64)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2014-06-13 14:56:53
Versijas komentārs
Teksts

 13.06.2014.

Informācija medijiem

 

"Rīgas kuģu būvētavā" trim kuģiem tiek veikti apjomīgi remontdarbi

A/s „Rīgas kuģubūvētava” (RKB) pagājušajā nedēļā tika pabeigts kārtējā lielā kuģa - „Pyxis Loucas” remonts. Patlaban RKB rit aktīvs darbs, remontējot vēl trīs lieltonnāžas kuģus - „Ridgebury Rosemary E”, „EM ITHAKI” un „Nova Florida”.

Tankkuģis „Ridgebury Rosemary E”, kura pieraksta osta ir Madžuro Māršala salās, ir 183 metrus garš un 32,2 metrus plats ar 13 metru iegrimi.

Tāpat RKB pašlaik tiek remontēts konteineru kuģis „EM ITHAKI”, kura pieraksta osta ir Monrovija Libērijā. RKB remontdarbu vadītājs Nikolajs Samonovs stāsta: "Patlaban kopā ar savu kolēģi - darbu vadītāju Alekseju Grigorjevu vadu remontdarbus grieķu kuģim "EM ITHAKI", kuram veicams liels apjoms sarežģītu remontdarbu. Kuģa korpusa izliekuma dēļ to ir sarežģīti novietot dokā, kur kuģim "EM ITHAKI" tiek apstrādāts un pārkrāsots korpuss.”

Tā kā abiem profesionālajiem darba vadītājiem ir ļoti liela darba pieredze, RKB vadība pauž pārliecību, ka komplicētie kuģa remontdarbi noritēs nevainojami un kopā ar komandu darbi tiks paveikti kvalitatīvi.

Savukārt trešajam kuģim „Nova Florida” piecu dienu laikā tika veikta apjomīga -vairāk nekā 30 000 kilogramu - tērauda konstrukciju maiņa balasta un degvielas tankos. Šāds apjoms ir ievērojami lielāks par citiem kuģiem šogad rūpnīcā veikto tērauda konstrukciju maiņu.

Drīzumā RKB dokā gaidāmi nākamie divi remontējamie kuģi – balkeris „UBC Toronto” un tankkuģis „ArcticFlounder”.

RKB patlaban aktīvi turpina piedalīties jaunos kuģu remontdarbu tenderos, un jau ir zināmi tie kuģi, kas RKB ienāks tuvākā mēneša laikā.

RKB valde

 

 

Pielikumi