Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par AS „Grindeks” noslēgto līgumu par „HBM Pharma” s.r.o. iegādi
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2014-05-29 16:51:05
Versijas komentārs
Teksts

AS „Grindeks” informē, ka 2012. gadā tika noslēgts pirkuma līgums ar „Dashdirect Limited” par „HBM Pharma” s.r.o. (Slovākija) simtprocentīgu (100%) kapitāldaļu iegādi. Kopējā darījuma summa ir 13,1 milj. euro. AS „Grindeks” ir veikusi avansa maksājumu 11,67 milj. euro apmērā. Atlikusī maksājuma summa tiks veikta pēc kapitāldaļu pārreģistrācijas uz AS „Grindeks” vārda atbilstoši Slovākijas likumdošanai. Plānots, ka šis darījums tiks pilnībā pabeigts 2014. gadā, un pēc tā pabeigšanas „HBM Pharma” s.r.o. tiks iekļauts AS „Grindeks” koncerna struktūrā. Kapitāldaļu iegāde ir finansēta no uzņēmuma līdzekļiem.

Uzņēmuma pamatdarbība ir medicīnisko preparātu ražošana, un AS „Grindeks” ar to ir noslēgusi ilgtermiņa līgumu par zāļu ražošanu injekciju formā. AS „Grindeks” pasūtījumi veido aptuveni 30% no kopējā „HBM Pharma” s.r.o. apgrozījuma.

AS „Grindeks” valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis: „Ņemot vērā AS „Grindeks” nepieciešamību palielināt ražošanas jaudas, visizdevīgākais risinājums ražošanas jaudu palielināšanai ir esošas ražotnes iegāde. Šāda darbība atbilst uzņēmuma stratēģijai nodrošināt visu ražošanas procesu vertikālu integrāciju – aktīvo farmaceitisko vielu un gatavo zāļu pētniecību, izstrādi, ražošanu un pārdošanu. Šis darījums būtiski stiprinās koncerna konkurētspēju starptautiskā arēnā.”

Pēc darījuma pabeigšanas „Grindeks” koncernā ietilps 5 meitasuzņēmumi – AS „Tallinas farmaceitiskā rūpnīca” (Igaunija), AS „Kalceks” (Latvija), SIA „Namu apsaimniekošanas projekti” (Latvija), SIA „Grindeks Rus” (Krievija) un „HBM Pharma” s.r.o. (Slovākija).

„HBM Pharma” s.r.o. apgrozījuma un operatīvās darbības peļņas rādītāji, izmaksātās dividendes:

Gads Apgrozījums (milj. euro) Neto peļņa (milj. euro) Izmaksātās dividendes
2013 27,44 2,13 nav
2012 22,26 2,19 nav
2011 18,57 1,91 nav

 „HBM pharma” s.r.o. nav iesaistīts tiesas vai arbitrāžas procesos.

 

Par „Grindeks”

„Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības 13 valstīs.

„Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās. Uzņēmuma produktu klāstu veido veiksmīgs oriģinālproduktu un patentbrīvo zāļu apvienojums – tajā ietilpst oriģinālprodukti Mildronāts® un Ftorafur®, kā arī vairāk kā 100 efektīvu un drošu patentbrīvo medikamentu formu. Šobrīd „Grindeks” ražo 25 aktīvās farmaceitiskās vielas.

Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz 59 valstīm un veido 95% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Krievija un pārējās NVS valstis, Baltijas valstis, Vācija, Nīderlande, ASV un Japāna.

Lai palielinātu ražošanas jaudas un uzlabotu infrastruktūru, kopš 2002. gada uzņēmums ir realizējis virkni vērienīgu investīciju projektu, šajā laikā investējot attīstībā 70,7 milj. euro.

AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas „NASDAQ OMX Riga” Oficiālajā sarakstā. AS „Grindeks” lielākie akcionāri ir Kirovs Lipmans – 33,29%, Anna Lipmane – 16,69%, „AB.LV Private Equity fund 2010” – 22,66%,Swedbank” AS Clients Account (nominālturētājs) – 10,47%.

Vairāk informācijas par uzņēmumu – www.grindeks.lv

Sekojiet uzņēmuma informācijai:
Twitter.com/AS_Grindeks; Youtube.com/GrindeksLV; Draugiem.lv/grindeks

 

Kontakti:

Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: 67083370, 29256012
fakss: 67083505
E-pasts:
laila.klavina@grindeks.lv

Pielikumi