Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
informācija medijiem
Emitents Rīgas kuģu būvētava, AS (48510000DWP0BMQCTM64)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2014-04-28 15:22:14
Versijas komentārs
Teksts

 „Rīgas kuģu būvētavas” akcionāri apstiprina jaunu padomi, valdi un attīstības virzienus

Pagājušajā piektdienā, 25. aprīlī notika akciju sabiedrības „Rīgas kuģu būvētava” ikgadējā akcionāru sapulce. Tika izskatīti jautājumi par RKB darbības rezultātiem 2013. gadā, sniegtas atbildes uz akcionāru jautājumiem, tajā skaitā par uzņēmuma iekšējo auditu, kas joprojām turpinās. Audita mērķis ir noskaidrot iespējamos finanšu pārkāpumus, ko acīmredzot ir pieļāvuši daži bijušie RKB valdes un padomes locekļi.

        Kā zināms, starp RKB un atsevišķiem kontraģentiem pastāv tiesisks strīds, kas tiek risināts likumā paredzētajā kārtībā tiesā. Strīds ir radies sakarā ar pamatotām aizdomām par to, ka virkni darbu kontraģenti ir paveikuši nepilnā apjomā.

        Akcionāru sapulcē tika apstiprināts, ka uzņēmumam nav maksātnespējas problēmu un tam nav grūtību izpildīt saistības ar kreditoriem.

        RKB valdes priekšsēdētāja pilnvaras nolika Vasilijs Meļņiks, kurš tika ievēlēts par „Rīgas kuģu būvētavas” padomes priekšsēdētāju. Viņš turpmāk atbildēs par uzņēmuma stratēģisko attīstību.

„Darbs valdē vairāk ir saistīts ar ikdienas organizatorisko jautājumu risināšanu. Turklāt pēdējos divus gadus es biju spiests lielāko daļu laika pavadīt komandējumos, lai piesaistītu jaunus partnerus un rastu iespējas jaunu perspektīvu projektu attīstīšanai. Tagad es visu savu pieredzi un enerģiju varēšu ieguldīt kuģu būvētavas jaunu darbības virzienu realizēšanā – uzņēmuma līdzdalībā virszemes naftas un gāzes urbšanas sistēmu būvniecībā, līdzdalībā urbšanas platformu komplektējošo detaļu montāžā, patruļkuģu būvē un piegādē,” saka RKB padomes priekšsēdētājs V.Meļņiks.

Uzņēmuma padomē pirmo reizi ir ievēlēts arī mazākuma akcionāru pārstāvis – advokāts Linards Baumanis. „Tā ir uzskatāma liecība  tam, ka uzņēmums vēlas un ir gatavs strādāt caurspīdīgi un ņems vērā visu akcionāru intereses, Ceram uz auglīgu sadarbību ar visiem padomes locekļiem,” saka V.Meļņiks. 

        Padome izveidoja jaunu valdi, kuru turpmāk vadīs pazīstamais uzņēmējs Jānis Skvarnovičs.

Rīgas kuģu būvētava” ir aktīvi uzsākusi jauno sezonu – tiek remontēti kuģi no Skandināvijas valstīm un Kipras, tiek slēgti jauni līgumi par kuģu remontu. Kā jau ziņots, nesen tika noslēgts nodomu protokols par sadarbību ar Singapūras kompāniju, kas ļaus RKB savā teritorijā piedalīties virszemes naftas un gāzes urbšanas sistēmu būvēšanā.

 

RKB jaunajā padomē ir ievēlēti Gaidis Andrejs Zeibots, Vasilijs Meļņiks, Valentīna Andrejeva, Aleksandrs Čerņavskis un Linards Baumanis. Savukārt valdē strādās Jānis Skvarnovičs, Vladislavs Blūms, Einārs Buks, Rolands Klincis un Jekaterina Meļņika.

 

 

A/s „Rīgas kuģu būvētava” valde

 

 

 

Pielikumi