Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
informācija medijiem
Emitents Rīgas kuģu būvētava, AS (48510000DWP0BMQCTM64)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2014-04-25 10:13:14
Versijas komentārs
Teksts

 RKB veic kuģa „Cape Tees” remontu

 

A/s „Rīgas kuģu būvētava” (RKB) šonedēļ savā peldošajā dokā ir uzsākusi vēl viena ļoti liela tankkuģa - „Cape Tees” - remontu.

 

Tankkuģa „Cape Tees” korpuss tiek notīrīts, kā arī pārkrāsots ar pretkorozijas krāsu. Tāpat tankkuģim tiek veikts ievērojams mehānisko un papildsistēmu remonta apjoms, kā arī drošības un glābšanas aprīkojuma pārbaude un resertifikācija.

 

„Cape Tees” peld zem Māršala salu karoga, un tā pieraksta osta ir Madžuro. Kuģa garums ir 228 metri, platums – 32 metri, kravnesība – 42010 tonnu. Kuģis ir būvēts Ķīnā un nodots ekspluatācijā 2009. gadā.

 

Plānots, ka „Cape Tees” remonts tiks pabeigts nākamās nedēļas laikā. Lai gan kuģa pamatdarbība notiek Atlantijas okeānā, par remonta vietu tika izvēlēta Rīga, un šāds lēmums liecina par augstu novērtējumu RKB kā darbu veicējai.

 

Kā ziņots iepriekš, šā gada aprīlī RKB jau pabeidza lielu tankkuģu “RN Murmansk” un “Arctic Blizzard” remontu.

 

Atbilstoši noslēgtajiem līgumiem par kuģu remontu RKB dokā gatavojas ienākt nākamie remontējamie kuģi.

 

 

A/s „Rīgas kuģu būvētava” valde

 

Pielikumi