Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
SIA “ExpressCredit” izlaiž papildus obligācijas 2 miljonu eiro apmērā
Emitents DelfinGroup, AS (iepriekšējais nosaukums - ExpressCredit, SIA) (2138002PKHUJIMVMYB13)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Atcelts
Versija
Datums 2014-04-03 08:41:57
Versijas komentārs
Teksts

Latvijā lielākais lombardu tīkls SIA “ExpressCredit”, kas strādā ar zīmolu Lombards24.lv, izlaidis vēl papildus 2100 obligāciju, kuru kopējā summa ir vairāk nekā divi miljoni eiro. Šis solis ir kā turpinājums veiksmīgajai pirmajai emisijai, kad apgrozībā tika laistas 5000 obligācijas piecu miljonu eiro vērtībā.

“Otrā obligāciju emisija bija likumsakarīgs solis uzņēmuma attīstībā. Papildus finansējums nepieciešams stabilas ilgtermiņa attīstības nodrošināšanai, lai mēs varētu vēl vairāk uzlabot pakalpojumu kvalitāti atbilstoši visaugstākajiem standartiem,“ informē SIA “ExpressCredit” valdes priekšsēdētājs Agris Evertovskis.

2. aprīlī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome nolēma reģistrēt SIA “ExpressCredit”  obligāciju prospektu un atļāva iekļaut biržas ''NASDAQ OMX Riga'' Parāda vērtspapīru sarakstā 2100 uzņēmuma obligāciju ar nominālvērtību EUR 1000 par kopējo summu EUR 2100 000. Saskaņā ar Emisijas noteikumiem SIA “ExpressCredit” ir tiesības emitēt obligācijas par kopējo nominālvērtību EUR 3 500 000 līdz 2014. gada 5. decembrim par cenu, kas ir 100% no nominālvērtības kopā ar uzkrāto kuponu līdz konkrētajai norēķinu dienai. Kupona gada procentu likme ir 15%. Atšķirībā no pirmās emisijas, otrā ir bez nodrošinājuma, tāpēc investoru risku kompensē atbilstošas aizdevuma procentu likmes.

Pirmā emisija uzņēmuma darbības attīstībai ļāvusi piesaistīt piecus miljonus eiro, jo 5000 izlaistajām obligācijām sākotnējā nominālvērtība bija 1000 eiro. Kupona gada procentu likme ir 14% ar piecu gadu termiņu un pakāpenisku atmaksu. Atšķirība ir arī pamatsummas dzēšanas termiņš, jo pirmās emisijas obligācijas pakāpeniski tiek dzēstas piecu gadu laikā, bet otrai emisijai pamatsumma pilnībā tiek dzēsta septiņu gadu laikā, sākot ar  piekto gadu.

Uzņēmuma vadītājs ir pārliecināts, ka plānotā otrās emisijas obligāciju iekļaušana biržā vēl vairāk palielinās SIA “ExpressCredit” atpazīstamību regulētā kapitāla tirgū un institucionālo investoru vidū.

“Arī otrā obligāciju emisija sniegs iespēju attīstībā ieguldīt vairāk līdzekļu, no kā ieguvēji būs mūsu klienti,“ pārliecināts SIA “ExpressCredit” valdes priekšsēdētājs. Viņš uzsver, ka uzņēmums arī turpmāk piedāvās savu klientu vēlmēm un vajadzībām piemērotus risinājumus.

A. Evertovskis arī zina teikt, ka pēc SIA “ExpressCredit” aplēsēm lombardu tirgus segmenta mērķauditorijas lielums Latvijā ir aptuveni 500 000 cilvēku, turklāt pašreiz ir vērojama tās palielināšanās par 3 - 5% gadā.

“Mūsu potenciālais klients ir jebkurš cilvēks, kuram nav uzkrājumu un kredītlīnijas bankā.  Mēs sniedzam iespēju aizņemties salīdzinoši nelielas naudas summas tad, kad citi finansējuma avoti jebkādu apstākļu dēļ cilvēkam nav pieejami. Neviens taču nepieteiksies kredītam bankā 50 eiro apmērā uz nedēļu, bet ļoti bieži tāda summa uz tādu termiņu cilvēkiem pietrūkst. Gan Latvijā, gan arī visā Eiropā mūsdienās joprojām ir daudz tādu cilvēku, kuriem īstermiņa aizdevums ir nepieciešams gan neparedzētās situācijās, gan, lai izdzīvotu līdz nākamajai algai“ skaidro SIA “ExpressCredit” vadītājs.

Prospekts pielikumā.

_____________________________________________________________________

SIA "ExpressCredit" ir licencēts nebanku paterētāju kreditēšanas uzņēmums, kas dibināts 2009. gadā. SIA "ExpressCredit" darbojas ar zīmolu Lombards24.lv 38 lielākajās Latvijas pilsētās un apdzīvotās vietās 95 filiālēs, piedāvājot patērētājiem aizdevumu pret kustamas mantas ķīlu (lombarda kredīts), aizdevumu bez ķīlas, aizdevumu pret transporta līdzekļa nodrošinājumu, aizdevumu pret hipotēku. Uzņēmuma pakalpojumus izmantojuši vairāk nekā 200 tūkstoši fizisku personu. SIA "ExpressCredit" īpašnieki ir SIA "Express Holdings" (51%), SIA "Ebility" (24,5%), SIA "AE Consulting" (24,5%).

         Kontaktpersona:
         Agris Evertovskis
         Valdes priekšsēdētājs
         Fax: +371 67809194
         E-pasts: agris.evertovskis@lombards24.lv

Pielikumi
ExpressCredit_Obligaciju_prospekts_LV0000801322.pdf (25576.29 kB)