Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
2013. GADĀ LATVIJAS JŪRAS MEDICĪNAS CENTRS NOSLĒDZ VĒRIENĪGU 3 GADU INVESTĪCIJU PROJEKTU 1,6 MILJ. LATU APJOMĀ
Emitents Latvijas Jūras medicīnas centrs, AS (48510000PKWFM6UZDS84)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2014-02-28 08:45:38
Versijas komentārs
Teksts

 

 

2013. GADĀ LATVIJAS JŪRAS MEDICĪNAS CENTRS NOSLĒDZ VĒRIENĪGU 3 GADU INVESTĪCIJU PROJEKTU 1,6 MILJ. LATU APJOMĀ

2013. gadā Latvijas Jūras Medicīnas centrs pabeidz vērienīgu 3 gadu investīciju projektu 1,6 miljonu latu apjomā, apliecina šodien iesniegtais nerevidētais konsolidēto finanšu pārskats „NASDAQ OMX Riga”. Investīciju projekts paredzēja divas būtiskas sadaļas: Jūras Medicīnas Centra vecā ēku kompleksu renovāciju un izbūvi atbilstoši mūsdienīgas medicīnas iestādes standartiem, un otrkārt ieguldījumus jaunā medicīnas aparatūrā un iekārtās, lai celtu konkurētspēju Baltijas medicīnās tirgū, piesaistot pacientus gan no Baltijas, gan ES un piedāvājot augstas kvalitātes medicīnas izmeklējumus. Investīciju projekts tapis, izmantojot ERAF atbalstu.

Izveido LJMC ģimenes ārstu prakšu centru

Investīciju projekta viens no mērķiem bija izvietot vienuviet LJMC ģimenes ārstu prakses, tādejādi tika izveidots moderns ģimenes ārstu prakšu centrs LJMC, kas atrodas Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona Vecmīlgrāvī. Kopš tika izveidots jaunais LJMC ģimenes ārstu prakšu centrs jaunu klientu skaits pieaudzis par 25%.

Izveido ambulatorās veselības aprūpes centru LJMC Sarkandaugavā

Ēku renovācijas projekta  viens no posmiem paredzēja arī izveidot jaunu ambulatorās veselības aprūpes centru Sarkandaugavā Patversmes ielā 23, kur agrāk tika sniegti stacionārās veselības aprūpes pakalpojumi. Pārprofilēšanās no stacionāro pakalpojumu sniegšanas uz ambulatorajiem pakalpojumiem nākotnē ievērojami uzlabos LJMC centra darbības efektivitāti, maksimāli izmantojot centra pārziņā esošos resursus un nodrošinās kvalitatīvāku medicīnas aprūpi pacientiem. 

LJMC Ziemeļu diagnostikas centrs saņem ISO sertifikātu

2013. gada martā LJMC Ziemeļu diagnostikas centrs saņēma no DVN Certification OY/AB, Finland kvalitātes sertifikātu ISO 9001:2008 funkcionālajā diagnostikā un radioloģiskā diagnostikā ar derīguma termiņu līdz 2016.g. 14. martam. LJMC turpinās darbu pie ISO kvalitātes standartu ieviešanas pārējās centra struktūrvienībās.

 
2014.g. attīstības prioritāte - ārvalstu pacientu piesaiste

LJMC apvieno Latvijas izcilus ārstus un zinošus medicīnas darbiniekus, tāpēc medicīnas izmeklējumu kvalitāte ir augsta un konkurētspējīga arī ārpus Latvijas. To pierāda pieaugošais ārvalstu pacientu skaits, kā arī fakts, ka LJMC ir iekļauts valsts oficiālajā Medicīnas tūrisma pakalpojumu sniedzēju reģistrā, ko veido LR Medicīnas Inspekcija. 2013. gadā LJMC galvenokārt piesaistīja medicīnas tūristus no ES. Lai piesaistītu vairāk jaunus ārvalstu un arī vietējos pacientus LJMC par 2014.gada investīciju prioritāti ir noteicis: inovatīvu risinājumu ieviešanu medicīnas pakalpojumu servisa nodrošināšanā un personāla kvalifikācijas celšana pacientu apkalpošanā

LJMC iesniegtais konsolidēto finanšu gada pārskats parāda, ka LJMC  zaudējumi  pirms nodokļiem bija 306 410 EUR, savukārt LJMC 100% uzņēmuma Jūras Medicīna zaudējumi  pirms nodokļiem bija 14 994 EUR.  Zaudējumi bija plānoti, jo uzņēmums realizē intensīvu investīciju politika, kas vēsta uz uzņēmuma konkurētspējas un rentabilitātes celšanu nākotnē. 2014. gadā plānotais investīciju apjoms ir paredzēts 430 000 EUR apjomā.

Par Latvijas jūras medicīnas centru

A/S Latvijas Jūras medicīnas centrs (LJMC) ir sertificēta, augsta līmeņa un visiem pieejama privāta ārstniecības iestāde, kas sastāv no:

Sarkandaugavas  ambulatorās veselības aprūpes centra Patversmes ielā 23, Centrālās slimnīcas Patversmes ielā 23, Rīgā, Vecmīlgrāvja slimnīcas un Ziemeļu diagnostikas centra Vecmīlgrāvja 5.līnijā 26, Rīgā, Vecmīlgrāvja primārās veselības aprūpes centra Melīdas ielā 10, Rīgā.

‍Sākot ar 05.09.2013 AS „Latvijas Jūras medicīnas centrs” ir iekļauts LR Veselības inspekcijas apstiprinātajā Ārstniecības iestāžu sarakstā, kas sniedz medicīnas tūrisma pakalpojumus t.n. LJMC sniedz medicīnas tūrisma pakalpojumus kā uzticami partneri, un tas dod priekšstatu par Latvijas veselības aprūpes sistēmu kopumā, jo tajā ir iekļautas tikai tās ārstniecības iestādes, kas ir reģistrētas ārstniecības iestāžu reģistrā vismaz 3 gadus un pēdējo trīs gadu laikā ārstniecības iestādē ir bijusi veikta kontrole.

LJMC ir noslēgti sadarbības līgumi ar visām veselības apdrošināšanas kompānijām.

AS „LJMC” akcijas tiek kotētas „NASDAQ OMX Riga” Otrajā sarakstā.

Vairāk informācijas par uzņēmumu: www.ljmc.lv

Papildu informācija:

Juris Imaks

Latvijas Jūras Medicīnas Centra finanšu direktors

Tālrunis 29 512 492

e-pasts: juris.imaks@ljmc.lv

Pielikumi