Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
12 mēnešu finanšu pārskats
Emitents DnB NORD Banka, AS (Latvija)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-02-29 16:16:15
Versijas komentārs
Teksts  

Esam gandarīti par DnB NORD Bankas izaugsmi un veiksmīgajiem darbības rezultātiem 2007. gadā. Bankas padomes apstiprinātā un valdes īstenotā stratēģija ir bijusi veiksmīga un nodrošinājusi DnB NORD Bankas tālāku stabilu attīstību.

2007. gadā DnB NORD Banka turpināja ceļu uz bankas stratēģiskā mērķa sasniegšanu – kļūt par vienu no vadošajām bankām Latvijā. DnB NORD Bankas aktīvu apjoms 2007. gadā palielinājās par 37% salīdzinājumā ar gada sākumu, sasniedzot LVL 1 798 miljonus.

Bankas depozītu apjoms 2007. gadā palielinājās par 11%, sasniedzot LVL 353 miljonus. Ņemot vērā makroekonomiskās tendences, bankas īstenotā kredītpolitika balstījās uz salīdzinoši konservatīviem riska principiem, un bankas kredītportfelis palielinājās par 39% salīdzinājumā ar gada sākumu, sasniedzot LVL 1 557 miljonus.

Juridiskajām personām izsniegto kredītu apjoms sasniedza LVL 679 miljonus, savukārt privātpersonām izsniegto kredītu apjoms — LVL 860 miljonus, veidojot 55% no DnB NORD Bankas kredītportfeļa.

2007. gadā DnB NORD Banka turpināja īpašu uzmanību pievērst arī lielo, mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanai, tādējādi klientu – juridisko personu – skaits pārskata periodā palielinājās par 19%. Arvien lielāks skaits privātpersonu izvēlas DnB NORD Banku depozīta atvēršanai, kredīta saņemšanai, investīciju veikšanai fondos, pārskaitījumiem vai citu finanšu pakalpojumu saņemšanai. Klientu – privātpersonu – skaits 2007. gadā palielinājās par 14% salīdzinājumā ar gada sākumu.

DnB NORD Bankas konsolidētā tīrā peļņa 2007. gada beigās sasniedza LVL 19,58 miljonus – ievērojami vairāk salīdzinājumā ar 2006. gada peļņas rādītāju, kas bija 9,87 miljoni. Bankai šis ir bijis veiksmīgs gads, un ir iesniegts priekšlikums peļņu kapitalizēt.

2007. gadā banka turpināja attīstīt savu filiāļu tīklu, atverot 2 jaunas filiāles, kā arī turpinot filiāļu modernizāciju visā Latvijā. Pārskata perioda beigās bankas klienti nepieciešamos finanšu produktus un pakalpojumus varēja saņemt 34 bankas filiālēs un 3 norēķinu grupās. Darbu ir uzsākusi arī Virtuālā filiāle, kas dod iespēju klientiem saņemt visus bankas pamatpakalpojumus pa telefonu.

Saskaņā ar DnB NORD Bankas stratēģiju, 2007. gadā īpaša uzmanība tika pievērsta jaunu investīciju, dzīvības apdrošināšanas un uzkrājumu produktu izstrādei un ieviešanai, un bankas klienti tos ir augstu novērtējuši.

Investīciju pārvaldes akciju sabiedrības DnB NORD Fondi pensiju plānu ienesīgums ir bijis viens no augstākajiem tirgū. IPAS DnB NORD Fondi pārvaldīto aktīvu apjoms 2007. gadā palielinājās vairāk nekā 3 reizes, sasniedzot LVL 11,4 miljonus. IPAS DnB NORD Fondi ir sākusi piedāvāt arī individuālos investīciju portfeļus.

Pārskata periods bija veiksmīgs arī otram DnB NORD Bankas meitas uzņēmumam – līzinga kompānijai DnB NORD Līzings. Līzinga kompānijas aktīvu apjoms pārskata periodā ir sasniedzis LVL 200 miljonus. Uzņēmuma līzinga un faktoringa portfelis 2007. gada laikā ir palielinājies par 65%, sasniedzot LVL 184 miljonus.

Pateicoties konservatīvajai risku politikai, bankas riska pozīcija ir saglabājusies stabila un ir pozitīvi vērtējama salīdzinājumā ar banku sektora vidējiem rādītājiem.

2007. gada beigās tika parakstīts līgums par bankas jaunās centrālās administrācijas ēkas būvniecību. Jaunās ēkas celtniecība noslēgsies 2010. gada vasarā, un banka ir gandarīta, ka šī ēka būs viena no tehnoloģiski attīstītākajām un mūsdienīgākajām celtnēm Rīgā, apvienojot augstvērtīgu arhitektūru un energoefektīva biroja īpašības.

2008. gadā banka turpinās darboties kā universāla banka, pievēršoties trim galvenajiem biznesa virzieniem — banka privātpersonām, banka lieliem, vidējiem un maziem uzņēmumiem, kā arī sniegs būtiskākos investīciju bankas pakalpojumus.

2008. gadā īpaša uzmanība tiks pievērsta MVU nepieciešamo finanšu produktu un pakalpojumu izveidei un tālākai pilnveidošanai, kā arī investīciju produktu izstrādei gan privātpersonām, gan uzņēmumiem. Lai sniegtu bankas klientiem arvien augstāku servisa līmeni, plānots veikt arī būtiskas investīcijas IT sistēmu modernizācijā.

 

 

 

 

Pielikumi
DnB NORD Banka politika.doc (128.00 kB)
Koncern 311207.xls (163.00 kB)
PAZIŅOJUMS PAR VALDES ATBILDĪB1.doc (24.00 kB)